Når det endelig er klart for neste fotballkamp. Når det endelig er klart for finalen. Når det endelig er OL eller VM. Når den store turneringen er i gang. Da setter vi på TV-en. Vi setter på TV-en fordi det er den letteste måten å følge med på. Fordi vi aldri hadde fått med oss alt action om vi ikke hadde hatt TV-en.

Sport på TV er blant hovedgrunnene til hvorfor forskjellig sport har blitt så populært. Hadde ikke Premier League blitt vist på TV hadde nordmenn neppe hatt noen særlig stor interesse for sporten. Hvem ville ha orket å løpe maraton eller satt ut på jordomseilinger gjennom de farligste hav, om ikke hele verdens TV-skjermer viste alt på direkten? I dag finner man all mulig sport på TV – fotball, basketball, curling og langrenn blandet med biljard, bowling og lengdehopp.

Til og med poker hadde garantert blitt populært om det hadde blitt vist på TV – og ja, poker er en sport, akkurat på grunn av at spillet krever konsentrasjon, ferdighet og sterke muskler til at forme et pokerfjes. Dessverre er ikke pengespillet lovlig i Norge, av en eller annen grunn. Mens folk venter på at lovgivningen skal mykne opp kan man nøye seg med å spille på nettet. Hvis du vil se profesjonelle pokerspiller gjøre det de gjør best og lære noe av det, vises World Series of Poker på en del utenlandske sportskanaler. Spillet kan også ses på nettet.

Det har vært mye snakk om hvem som får rettighetene til å vise forskjellige fotballkamper og OL, men de aller færreste av oss bør gidde å bry seg. Så lenge vi får se de kampene vi vil og følge med på våre helter, er det ingen vits i å bry seg om det er TV2 eller TV3 som slår kloa i rettighetene. Snakker vi fotball, er det aldri verre enn å gå til nærmeste pub for å se laget sitt spille. TV2 og NRK3 er vanligvis gode på sport, men om man skrur på apparatet til feil tid kan man alltid sette på Eurosport eller Viasat Sport om man er heldig nok til å ha kabel-tv. Sport på TV samler gigantiske horder med mennesker. Enkelte finaler i store turneringer og mesterskap blir sett av flere hundre millioner mennesker kloden rundt.

Det er helt vanvittig hvor sosialt og positivt det er å titte på sport på TV. Man vil ut og bevege på seg selv, man vil møte andre som føler seg frelste av sport. Med litt mosjon og en genuin interesse for en viss sport kan man raskt se seg komme i god form og begynne å se på livet litt annerledes. Hvem vil vel se politiske debatter når man kan se Norge slå Brasil?