Slår man opp en hvilken som helst avis i Norge, vil man bli overveldet av antallet kjedelige artikler. Alt handler om ingenting. Ingenting som har blitt blåst opp til sinnssyke dimensjoner.

Det er ikke uvanlig å se artikler som omfatter katter på rømmen eller elg på avveie. Eller en ny bil som har kommet ut. Eller borgermesteren som ble tatt i å sende meldinger til en ung jente. Når man ser slike nyheter, vil man som oftest bla så raskt som mulig over til utenrikssidene.

Her kan man få med seg noen av de større nyhetene der ute, nyhetene som kanskje ikke angår Norge som nasjon men heller verden som helhet. Hvem som har blitt president hvor, hvilke land som kriger, hvilke som er på randen av krig, hvor folk har det dårlig og hvilke lover som blir innført hvor. Slikt må man vite for å holde seg oppdatert, for å analysere situasjonen i verden og se etter en løsning. Kanskje vil en løsning på et fjernt problem kunne hjelpe oss med å finne et svar på spørsmål som hører hjemme her i landet?

Utenriksnyheter er så mye mer enn vanlige nyheter. Her må man analysere, sette seg inn i temaet og utforske utsagnene før man gjør seg opp en mening. Store nyheter har også større sjanse for å bli manipulert av enten den ene eller den andre parten. Derfor lønner det seg som oftest å lese internasjonale nyheter fra flere kilder, gjerne kilder som er på helt forskjellige sider av konflikten eller nyheten. Graver man seg frem til en spennende artikkel kan denne forandre synet ditt helt og holdent. Søker man skikkelig journalistikk, profesjonell journalisme, er det utenrikssidene man bør holde seg til. Her får du ikke høre ett ord om Justin Bieber eller den nye kjæresten til Madonna – her er det rett på sak, rett i strupen på de tøffeste og mest kompliserte problemene på den internasjonale arenaen.