Våren har kommet, fuglene returnerer til Norden, gresset blir grønt og blomstene vokser sakte, men sikkert frem.

Et annet vårtegn vi kan se etter er alle nyhetene som havner ute i butikkene. Gjennom butikkvinduer kan vi se de vårlige nye jakkene, de fargerike kjolene og de lette toppene. Men i motsetning til naturen er ikke motebildet en evig sirkel. Hver vår dukker det opp nye trender i butikkene, og her kan du lese om noe av det som kommer til å bli aktuelt våren 2018.

Sneakers i alle former og farger

Den sporty trenden er definitivt noe vi kommer til å se igjen på gatene i 2018. Klærne skal være fargerike, behagelige og ikke minst se bra ut. Klassiske merker som Nike, Adidas og New Balance er rimelige merker som tilbyr joggesko i god kvalitet, men også eksklusive merker som Gucci og Acne Studios har kastet seg på denne store trenden.

Vårjakker

Våren i Norge er ikke like varm som mange andre steder i verden, og gode vårjakker er en nødvendighet. I vårmånedene kan vi derimot kaste tykke kåper av ull og skinn, og bytte dem ut mot noe litt lettere. Den klassiske trenchcoaten er spesielt populær i butikkene nå. Vi finner trenchcoater i ulike farger, mønstre og stoffer, og alle er like kule og tidløse. Denne kan styles men en lekker kjole for middag ute, eller jeans og et par fargerike Air Max fra Nike til hverdags.

Pasteller

Når solen står høyere på himmelen og fargene viser seg frem i naturen, er det kledelig med klær som komplimenterer dette. Pasteller er noe som regjerer nesten hver vår, men spesielt nå i 2018. Det var tydelig at dette var en trend under New York Fashion Week, da store merker som Michael Kors og Max Mara viste frem dette i sine kolleksjoner.