Kropp og utseende har alltid vært et stort tema. Under alle epoker og æraer har det vært et stort fokus på den perfekte kroppen, og hvordan kvinner og menn burde se ut. Det er derimot ikke før i nyere tid hvor mennesket kan skjære og kutte i kroppen for å skape bildet vi har av det perfekte mennesket.

Fiksjonen på Instagram «looken»

Det er den typiske Instagram looken mange unge i dag streber etter. Kjendiser og modeller i sosiale medier skaper hos unge et enormt press på hva som er normalt og oppnåelig for ungdommer, når det kommer til kropp og suksess. Rumpen til Kim Kardashian er for eksempel et eksempel på hvordan uoppnåelige kroppsbilder skapes hos unge i dag.

Normalisering av plastisk kirurgi

Selv om plastisk kirurgi blir sett på som negativt av mange er det også de som mener at dette er ufarlige operasjoner som ikke skader noen. Hvis noen har et ønske om neseplastikk, hvorfor skal de ikke ha lov til å legge seg under kniven? Vi ser i mediene i dag at det ofte er to partier i denne debatten. Det er de som mener at plastisk kirurgi kun er negativt og skaper et farlig samfunn. Du har også de som mener at mennesker burde ha lov til å behandle kroppen sin slik som de selv ønsker. Hvilken side er du på?

Behovet for kosmetiske operasjoner

Plastisk kirurgi kan også være en redning for mange. Selv om vi ofte kun hører og brasilianske rompeløft og barbie-pupper, så er plastisk kirurgi noe som kan redde mange som er utsatt for både brann, vold og diverse missforminger i ansikt og kropp. Bak hver eneste kosmetiske operasjon finnes det ofte en lang historie.