Har du hørt om spillet «UFO: Enemy unknown»? Det er ikke så mange som faktisk har det, men Olav Lognvik ble solgt fra første øyeblikk han spilte det. Dataspillet fra midten av 90-tallet handler om at jorda blir invadert av fiendtlige romvesen, og spilleren skal kjempe mot dem gjennom en global kampstyrke, nemlig X-COM. Etter dette første spillet kom det fem til spill i serien.

Lognvik sammenligner dataspillet med de kjente brettspillene sjakk og RISK, og han mener det både innebærer strategi og taktikk. Han begynte å diskutere disse X-COM dataspillene på ulike forum på internett, og det var her han traff Pedro Bento fra Portugal. Tiden gikk og produsentene gikk konkurs da spillene ikke solgte så mye lenger. Lognvik og Bento ble enig om å lage en hyllest til spillet, og lagde en interaktiv tegneserie på nettet. De kontaktet mennesker som originalt var involvert i prosjektet og har fått bidragsytere fra hele verden.

I 2016 ble prosjektet publisert på nettet. Det er en spennende tegneserie som man må klikke seg gjennom og som er detaljrikt utformet. Olav Lognvik viser virkelig hvordan en spillinteresse kan bli til noe stort, og kan vise konkrete resultater av sin innsats.