I januar i 2016 ble verdens største gevinst i et lotteri, nemlig amerikanske Powerball, delt ut. Det enorme beløpet på hele 1,5 milliarder dollar, eller 14 milliarder norske kroner ble vunnet av tre heldige vinnere i USA. Før premien ble delt ut hadde det vært 19 runder med Powerball uten at det sto igjen noen vinnere – og dermed ballet gevinsten på seg og vokste til rekordhøye nivåer.

I 2015 vant en tsjekker hele 753 millioner kroner på Eurojackpot. Han vant den enorme potten helt alene, og det er den største utbetalte premien i Eurojackpot noensinne. Vinnersannsynligheten er så liten som 1:95 millioner per rekke, og derfor svært liten. Likevel er det en heldig person som sitter igjen med enorme gevinster etter å ha spilt lotteri.

Det blir også utbetalt enorme summer på spilleautomater på nettet. I 2011 vant en 20-åring fra Hordaland 92 millioner kroner på Mega Fortune, et spill som også har delt ut den største kasinogevinsten som noensinne har blitt delt ut i verden. Da vant en mann fra Finland hele 130 millioner norske kroner på spilleautomaten.