Heldigvis har ikke TV-en blitt et fullkomment verktøy for politikerne helt enda. Neida, slaget er ikke tapt. Programutvalget er fortsatt proppfullt av underholdning av ethvert slag og vil få selv de sløveste menneskene til å sette seg opp i sofaen. Her finner man såpeoperaer som aldri ender, man finner musikkprogram og realityshow så det holder samt vanvittige konkurranser som tar pusten fra en.

Liker man endeløse serier, er det bare å finne ut hvilken kanal som sender Hotel Cæsar eller I Gode og Onde Dager. Disse udødelige TV-seriene er enkle å forstå og spennende å følge med på – de har ikke gått så lenge på TV uten grunn.

Foretrekker man derimot noe litt mer actionfylt og ekte, kan man glede seg til nye sesonger av 71 grader nord og Robinson. Helt siden Reality-TV først begynte å bli populært på begynnelsen av 2000-tallet, har vi blitt betatt av å følge med på ekte mennesker i rare situasjoner. Nesten hver fjerde nordmann følger med på Farmen og Jakten på Kjærligheten, mens de unge sjarmørene fra Paradise Hotel ikke er fullt så populære lenger på grunn av den overflødige degraderingen man fikk bevitne i programmet.

Liker man å heie på en vinner, må det en sjanger til. Stjernekamp er et kult program for de som liker musikk, altså norsk musikk. Her vil alle finne sin egen favoritt som de kan stemme frem og opp. De fleste musikerne som er med er allerede ganske kjente artister, så det er spesielt morsomt å se fans gjøre alt de mestrer for at deres favorittlåt blir nominert. Nå som det er mulig å sette litt penger på hvem som vinner underholdningsprogrammet, har det bare blitt heftigere å følge med. Det andre folkekjære programmet er selvsagt Idol, som stadig vekk ser unge stjerner bli født. De aller fleste her i landet har skrudd på TV-en og sett en episode av Idol en gang i livet. Ukjente mennesker fra hele landet tar plass foran dommerne og setter i gang med sin opptreden mens halve landet titter fra sine sofaer. De som kommer til finalen er stjerner allerede og vinneren vil garantert ha et morsomt og fargerikt liv foran seg.